Ruské pelmene
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

Plnka: 30 dkg mletého mäsa (podľa vlastného výberu hovädzie, bravčové prípadne iné), 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 lyžička bazalky, soľ a korenie, štipka cukru, trošku strúhanky.

Cesto: 30 dkg polohrubej múky, 1 vajce, soľ.

Postup prípravy:

Plnka: mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, vajciami, bazalkou, soľou, korením a cukrom a zahustíme strúhankou.

Múku zmiešame s vajíčkom a primeraným množstvom vody. Osolíme a vypracujeme tuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na plát. Ten rozdelíme na štvorčeky, na ktoré poukladáme mäsovú zmes. Štvorčeky preložíme a dobre uzavrieme.

Naplnené pelmene vhodíme do vriacej mierne osolenej vody a varíme asi desať minút. Varíme až vyplávajú k povrchu a dávame pozor, aby sa neprilepili o dno hrnca. Pelmene môžeme neuvarené zamraziť a uvariť neskôr.

Pelmene podávame na viacero spôsobov, poliate maslom a kyslou smotanou, alebo s mäsovým vývarom. Pelmene sú vhodné ako predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo.