Pečený bôčik
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

Pre 4 osoby: 1-1,5 kg bôčika, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, rasca.

Postup prípravy:

Rúru predhrejeme na 160°C. Bôčik opláchneme a osušíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu pokrájame na kocky, polovicu cesnaku vymiešame so soľou, zvyšné strúčiky pokrájame na plátky. Kožu bôčika nakrájame nožom do štvorčekov. Do kože a mäsa votrieme cesnak rozotrený so soľou. Mäso vložíme do pekáča kožou dolu, posypeme pokrájanou cibuľou, rascou, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piecť do rúry. Počas pečenia bôčik podlievame a prelievame výpekom, obraciame. Ku koncu pečenia bôčik otočíme kožou nahor, odkryjeme a dopečieme, aby bola koža chrumkavá. Bočik môžeme počas pečenia podlievať aj pivom.