Kura na kari
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

Menšie kurča, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, téglik smotany, 1 jablko, 2 lyžice mandlí, 3 lyžičky karí, soľ, olej, kúsok masla.

Postup prípravy:

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme 3 lyžičky karí, zalejeme trochou vody, pridáme štvrtky kurčaťa, osolíme a dusíme, až mäso zmäkne. Mäkké mäso vyberieme, omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody, zjemníme kúskom masla a krátko povaríme. Pridáme sparené a olúpané mandle spolu s ošúpaným a na kocky nakrájaným jablkom. Zalejeme smotanou a krátko povaríme. Kura na kari podávame s ryžou, alebo s cestovinami.