Kukuricová krémová polievka
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

2 cibule, 3 mrkvy, 2 petržlenu, 1 menší zeler, 0,5 kg kukuričných zŕn (môžu byť aj sterilizované), cca 1,25 l horúcej vody, 1 stonka ligurčeka, soľ, štipka bieleho korenia, maslo.

Postup prípravy:

Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na polkolieska, mrkvu, petržlen a zeler na kocky. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, podusíme cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu a podusíme. Vsypeme kukuričné zrná a zalejeme horúcou vodou. Pridáme ligurček, soľ a korenie. Varíme do zmäknutia zeleniny. Keď je zelenina mäkká, polievku prepasírujeme, alebo rozmixujeme a precedíme cez sitko. Kukuricová krémová polievka musí byť hladká bez kukuričných šupiek. Podľa potreby a chuti kukuricovú polievku dosolíme a dokoreníme.