Hubová omáčka
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

30 dkg čerstvých húb, 1 cibuľa, 1 kyslá smotana, kúsok masla, 2 lyžice hladkej múky, korenie, korenie biele mleté, soľ, citrónová šťava.

Postup prípravy:

Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme k nej na plátky nakrájané huby, osolíme, krátko orestujeme, potom zalejeme vodou a varíme asi 20 minút do mäkka. Pridáme korenie, korenie biele mleté, petržlen a zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Zalejeme smotanou a chvíľku ešte povaríme. Dochutíme citrónovou šťavou. Hubovú omáčku podávame k hovädziemu mäsu, alebo aj k párkom. Môžeme ju podávať aj len so zemiakmi, alebo s knedľou.