Diviak talianskeho poľovníka
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

1 noha z diviaka, 2 cibule, 2 mrkvy, 2 stonky zeleru, olivový olej, 1 vetvička rozmarínu, 620 ml suchého červeného vína, 1 malá nakrájaná cibuľa, 2 nasekané strúčiky cesnaku, 1 chilli paprička, 2 červené papriky, 1 celá palica cesnaku, 200 g krájaných paradajok z plechovky, soľ a korenie.

Postup prípravy:

Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame a opražíme na oleji. Do hlbokého pekáča vložíme mäso, pridáme osmaženú zeleninu, rozmarín a zalejeme 500 ml vína. Mäso necháme stáť v chlade aspoň 12 hodín. Občas otočíme. Marinádu zlejeme a mäso prudko opečieme na oleji. Vyberieme, pridáme cibuľu, cesnak, na štvrťky nakrájané papriky a chilli papričku. Opečieme, pridáme mäso a podlejeme vínom. Necháme trochu vydusiť a pridáme paradajky, soľ a korenie. V rúre pečieme asi 2 hodiny, občas podlievame marinádou. Na konci pečenia odklopíme pokrievku, aby sa povrch pekne opiekol.
Pečeného diviaka podávame s bagetou, ktorú si máčame vo výpeku, s cestovinami alebo so zemiakovými knedlíkmi.