Cukety s cestovinou
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

250 g cukiet, 200 g červenej zeleninovej papriky, 1 dl vody, soľ, mleté biele korenie, 250 g širokých rezancov, olej, 40 g masla, 30 g hladkej múky, 2,5 dl mlieka, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 kocka zeleninového bujónu, 150 g goudy, 150 g šunky, oregáno.

Postup prípravy:

Cukety umyjeme, pozdĺžne nakrájame na plátky. Papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na rezance, spolu s cuketou vložíme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme a povaríme 5 minút. Rezance uvaríme podľa návodu, scedíme a premiešame s trochou oleja. Na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, smotanou, pridáme rozdrobený bujón a povaríme 15 minút. Do omáčky pridáme na drobné kocky nakrájaný syr a šunku, zeleninu, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Do veľkej misy dáme rezance, zalejeme omáčkou a zľahka premiešame.