Čínska kuracia polievka
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

1 kg kuracej polievkovej zmesi, 1 kurací bujón, hrsť koreňovej zeleniny, 2 červené papriky, kúsok póru, hrsť bambusových výhonkov, 2 lyžice sójovej omáčky, trošku mletého chilli, 1 lyžica škrobovej múky (solamylu), polievkové korenie.

Postup prípravy:

Do hrnca vložíme kuraciu polievkovú zmes, bujón, pokrájanú koreňovú zeleninu, zalejeme primeraným množstvom vody a varíme do mäkka asi 20 minút. Polievku scedíme a do čistého vývaru pridáme na rezance nakrájanú papriku, bambusové výhonky, chilli, sójovú omáčku a obranné kuracie mäso. Zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody a krátko povaríme. Dochutíme polievkovým korením, pred dokončením pridáme do polievky ešte pór nakrájaný na tenké kolieska.