Bravčový perkelt
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

40 dkg bravčového mäsa (z pliecka alebo stehna), 2 cibule, 4 lyžice hladkej múky, 1 téglik kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžička sladkej papriky, soľ, olej.

Postup prípravy:

Na rozohriatom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime ju sladkou paprikou, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania orestujeme. Potom podlejeme troškou vody, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a dusíme do mäkka. Zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody, pridáme paradajkový pretlak a nakoniec vlejeme smotanu. Premiešame a všetko spolu prehrejeme. Bravčový perkelt podávame s cestovinami, alebo s haluškami.