Bravčový bôčik plnený orechovou plnkou
Ingrediencie:
Verzia pre tlač

750 g bravčového bôčika, soľ, 2 žemle, 1 vajce, 1 dl mlieka, 4 strúčiky cesnaku, 80 g nahrubo posekaných orechov, mleté čierne korenie, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, mletá červená paprika.

Postup prípravy:

Umytý osušený bravčový bôčik narežeme tak, aby vzniklo vrecko na naplnenie. Pokrájané žemle zalejeme teplým mliekom, pridáme vajce, orechy, petržlenovú vňať, pretlačené dva strúčiky cesnaku a premiešame. Zmes osolíme, okoreníme, premiešame, naplníme ňou pripravený bôčik a otvor zašijeme alebo uzavrieme grilovacími ihlicami. Bôčik uložíme do pekáča, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme vodou a upečieme. Počas pečenia polievame výpekom a pred dopečením posypeme pokrájaným cesnakom.